maandag 13 augustus 2018

Dit was Kopenhagen!

Hoi!

Eindelijk, daar is hij dan, mijn trip naar Kopenhagen samen met mijn zus Floor! Kopenhagen is zo leuk, mooi, gezellig en fijn. Ik zal beginnen bij het begin en vertellen wat we allemaal gedaan hebben, bereid je voor op veel leesvoer! Ik begin met onze activiteiten en daarna zal ik nog wat info geven over de stad zelf (niet dat ik er heel veel van weet, maar ik zal het gene vertellen wat mij is opgevallen en hoe ik erover denk en ik deel natuurlijk wat leuke hotspots!).



Onze reis begon op Schiphol waar we rond zeven uur in de avond de lucht in vlogen. Het was een uurtje vliegen ongeveer, dus lang hoefden we niet te zitten. Bij onze Airbnb werden we hartelijk ontvangen en werden we begeleid naar onze (super kleine maar prima) kamer. 's Avonds hebben we nog even een rondje gelopen door de stad om het allemaal een beetje te verkennen.

De eerste volle dag gingen we gelijk fietsen huren, dat is bijna wel een must als je jezelf wilt vervoeren. Iedereen fietst daar en het is super goed te doen. We fietsen naar de Nyhavn, hét bekende plaatje wat je krijgt als je Kopenhagen opzoekt. Dat was ook de plek waar ik de enige Nederlanders heb gehoord. Het was er heel toeristisch, maar het is ook wel een plekje die je gezien moet hebben. In de avond gingen we op aanrader van de eigenaren van onze Airbnb naar Tivoli. Tivoli is een pretpark, maar natuurlijk niet zomaar een pretpark. Het is tot laat open en er zijn heel veel lichtjes, er is een watershow en natuurlijk attracties! We zijn niet in de attracties geweest omdat dat redelijk duur was, maar alleen maar rondlopen is al super leuk!


De tweede dag gingen we naar de botanische tuin en naar het Design museum. De tuin is ook zeker een aanrader. Het is heel mooi en bijna sprookjesachtig. Als je wat verder doorloopt zie je een enorme kas, echt heel mooi en groot! Hij was alleen niet open en dat was een beetje jammer. Best wel heel erg jammer. We keken door de raampjes naar binnen, dus we hebben er wel iets van meegekregen. Maar nu is hij weer open, dus je kan er heen ;)
Daarna gingen we naar het museum. Voor ons was dat gratis, anders hadden we het niet gedaan. Het is een leuke activiteit als je je dag een beetje wilt opvullen, maar het is niet dat je het gezien MOET hebben. We hebben ook nog even snel een kijkje genomen bij de Kleine Zeemeermin. Ook een dingetje wat je gezien moet hebben, daar denken meer mensen zo over. Als je er staat snap je wel wat ik bedoel, haha.
We zijn doorgefietst naar Christiana, een hippiedorp. Er word veel drugs gebruikt en op straat verkocht. Het is heel gek om te zien dat die mensen daar zo kunnen leven. Ik voelde me er ondanks dat niet onveilig, dus je kan er prima even een kijkje nemen!
In de avond zijn we uiteten geweest bij de Burgerbar dicht bij ons appartementje, echt super lekker!
























De derde dag gingen we eigenlijk de hele dag shoppen in StrØget. Ze hebben daar winkel zoals H&M, Only, Vero Moda, Monki en Pull & Bear. Een beetje hetzelfde als een stad als Amsterdam. Zeker leuk als je een dagje wilt shoppen!

Op dag vier gingen we weer fietsen, maar nu door het Superkillen park. Misschien dat je het wel herkent als je een foto ziet. Het zijn drie parken die achter elkaar liggen, super makkelijk te fietsen dus! Park één is een roze park, die was helaas gesloten toen wij er waren. Park twee is een plein met allemaal strepen op de vloer, tafels waar je kan dammen en schaken en een soort octopus speeltoestel. In het derde park stonden allemaal speel en sport toestellen waar we natuurlijk even gebruik van hebben gemaakt! Van de speeltoestellen dan hé ;) Het was heel leuk om even doorheen te fietsen! Het is niet iets waar je de hele dag kan rondlopen, maar het is leuk om er even geweest te zijn!
Dat was ook de laatste volle dag helaas en daarom gingen we gezellig nog even uiteten.

























WAAROM KOPENHAGEN ZO LEUK IS
Als je door Kopenhagen loopt valt het gelijk op hoe druk het 's avonds laat nog op straat is (ook door de weeks). Iedereen zit nog wat te drinken, chillen en te kletsen op terrasjes maar op gewoon op bankjes op de brug. Er hangt een hele fijne en ontspannen sfeer. 
De mensen daar kunnen allemaal heel goed Engels spreken. Ik denk dat dat komt omdat er veel buitenlandse inwoners wonen. Het is echt super fijn, want ze kijken je niet raar aan als je Engels praat, maar ze blijven juist heel vriendelijk! Kopenhagen is wel een best duur land, het eten is duur, drinken op een terrasje is duur en de boodschappen in de lokale winkel zijn duur. Daar moet je je op voorbereiden, maar je kan je vakantie natuurlijk zo duur maken als je zelf wilt. Verder hebben de mensen veel geduld en is eigenlijk niemand gehaast, ze fietsen alleen wel heel snel, haha.

LEUKE PLEKJES (klik voor de linkjes)
Nyhavn - De plek van de gekleurde huisjes! Dit moet je wel gezien hebben natuurlijk ;) Ook leuk om dit in de avond te bezoeken!
Torvehallerne - Wij gingen hier elke dag ontbijten. Het is een foodhal met twee aparte hallen: ontbijt en lunch en een hal met avondeten. Beide zijn volgensmij de hele dag open. Wij haalde onze ontbijtjes bij het kraampje van Laura's Bakery, daarna haalde we vaak een smoothie bij Vita Boost die daar ook zit.
Grillen burgerbar - Hier hebben wij de eerste avond gegeten en het was super lekker en heel goedkoop!
Botanisk Have - Dit is de botanische tuin waar wij zijn geweest, echt een fijn en chill plekje!
Superkillen - De drie parken! Goed en makkelijk begaanbaar op de fiets, maar je kan er ook doorheen lopen.
Tivoli - Het pretpark waar wij in de avond heen gingen. Leuk om even te bezoeken, maar houd er rekening mee dat dit wel echt prijzig is.
Ravnsborg - Hier hebben we de laatste dag gegeten en het was echt lekker! En dat interieur!! Zo mooi! Overal trouwens wel hoor!



Dit was alles wat ik wilde vertellen! Ik hoop dat je niet bent afgehaakt door de lange teksten, haha. Hopelijk heb je er wat aan gehad als je ook een bezoek gaat brengen aan Kopenhagen, zo ja? Veel plezier en geniet ervan!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten